Waarschuwing voor factuur van Your Business at Net GmbH Hamburg

Willkommen bei LoschelderLeisenberg Rechtsanwälte. Unsere Anwältinnen und Anwälte vertreten Sie kompetent zu allen Fragen des Markenrechts, Wettbewerbsrechts und IT-Rechts.

Zufriedene Mandanten

5 Sterne Bewertungen auf Google. Finde unser Google-Profil hier.

Erstklassige Beratung

Wir garantieren erstklassige Beratung auf höchstem Niveau!

Schnelle Reaktionszeiten

Wir melden uns schnell bei Ihnen und kümmern uns um Ihr Anliegen!

Jahrelange Erfahrung

Profitieren Sie von der langjährigen Erfahrung unserer Anwälte!

Daniel Loschelder
Anwalt für Markenrecht
Melden Sie sich noch heute für eine individuelle Beratung.

Waarschuwing voor factuur van Your Business at Net GmbH Hamburg 

Your Business at Net GmbH, Spaldingstraße 218, 20097 Hamburg en de bedrijfsleidster Monika Ziegelmueller gaan momenteel met nepformulieren op klantenjacht en proberen zo contracten met betalingsverplichting in de wacht te slepen. Deze truc is al jarenlang heel populair en ook heel succesvol. Monika Ziegelmüller heeft vroeger hetzelfde businessmodel gebruikt met het bedrijf TVV Tele Verzeichnis Verlag GmbH , dat zich inmiddels in een insolventieprocedure bevindt. Een Engelse versie van deze waarschuwing vindt u hier:

http://www.ll-ip.com/aktuelles/your-business-at-net-gmbh

Wie is Your Business at Net GmbH?

Het bedrijf is pas op 11 juni 2019 ingeschreven in het handelsregister bij het Amtsgericht Hamburg (HRB 157515). Bedrijfsleidster is mevrouw Monika Ziegelmeier die al veel ervaring heeft met zulke bedrijven en nu probeert haar oude businessmodel onder een nieuwe vennootschap verder door te zetten. Het doel van het bedrijf is onlinemarketing, onlinereclame, zoekmachineoptimalisatie en alle activiteiten die daarmee verband houden. Voorheen heette het bedrijf nog B@N Your Business@Net GmbH, tot het op 22 juli 2019 de huidige naam kreeg.

De werkwijze van Your Business at Net GmbH

Het bedrijf verstuurt formulieren die er officieel uitzien en die de titels „VAT Identification Number“ en „Register related to the European General Data Protection Regulation (GDPR)“ bevatten. De ontvanger wordt eerst gevraagd de bedrijfsgegevens te controleren en de correctheid te bevestigen of foutieve en ontbrekende gegevens te verbeteren en aan te vullen. Aan de rechterkant is een barcode aangebracht. In het midden van het formulier zijn gegevens van het bedrijf van de ontvanger ingevuld, maar verschillende velden zijn nog leeg en moeten worden ingevuld. Tot slot wordt gevraagd de correctheid van de gegevens te controleren en door middel van een juridisch bindende handtekening te bevestigen. De meeste ontvangers zien daarbij de kleine lettertjes op het formulier over het hoofd. Hierin staat dat voor de publicatie € 711,– verschuldigd is en dat dit bedrag vooraf en jaarlijks moet worden betaald. Bovendien wordt daar vermeld dat het contract voor drie jaar geldt en telkens met een jaar wordt verlengd, tenzij het drie maanden voor de einddatum expliciet wordt opgezegd. Met een handtekening betaalt de ontvanger dus meer dan € 2000,– voor een volgens ons waardeloze advertentie.

Het register van Your Business at Net GmbH

Your Business at Net GmbH biedt onder de domeinnaam v-r-e.eu een register aan, waarin de bedrijven die het formulier ondertekend terugsturen uiteindelijk worden opgenomen. Volgens ons is dit een totaal irrelevant register dat niet geschikt is om een bedrijf nieuwe klanten te bezorgen. Natuurlijk stelt Your Business at Net GmbH de relevantie van het register heel anders voor. Daar staat het volgende te lezen:

Factuur van Your Business at Net GmbH

Meteen na het terugsturen van het formulier volgt de facturatie. Daarbij wordt dan om te beginnen het eerste jaar gefactureerd voor een bedrag van € 711,–. Behalve bankgegevens wordt ook een PayPal-adres vermeld, dat kan worden gebruikt om het bedrag over te maken. De factuur komt van het „Department Customer Care Billing Department“. Tot slot wordt ook een link doorgestuurd naar de vermelding op de website van Your Business at Net GmbH .

Verweer tegen vorderingen van Your Business at Net GmbH

Er kan verweer worden gevoerd tegen vorderingen van Your Business at Net GmbH, die op de bovenstaande wijze tot stand zijn gekomen. Volgens ons gaat het hierbij om bedrog dat kan worden aangevochten. Wij hebben in het verleden talloze cliënten vertegenwoordigd in zaken tegen bedrijven die een vergelijkbare truc gebruiken. Wij helpen u graag bij het verweer tegen deze vorderingen. Stuur ons een korte mail via office@ll-ip.com en wij pakken dan uw probleem aan.

Google Beoordelingen

Hieronder vindt u enkele Google-waarderingen die onze Nederlandse klanten na onze hulp hebben gegeven:

„Heb een misleidende mail ontvangen waarbij ik het idee had dat er gegevens van mijn bedrijf ontbraken. Ik heb het meegestuurde formulier ingevuld en teruggezonden. Na enige tijd kreeg ik een factuur en blijk ik 3 jaar vast te zitten aan een overeenkomst. Op het formulier zijn mij de kleine (verborgen) lettertjes niet opgevallen.“

„LoschelderLeisenberg Rechtsanwälte uit München, de heer Daniel Loschelder heeft mij hierbij uitstekend geholpen om de factuur aan te vechten. Binnen 2 weken heb via de heer Loschelder bevestigd gekregen dat de overeenkomst is ontbonden en ik geen verplichtingen meer heb. Heel goed en snel geregeld door de heer Loschender. Dank daarvoor.“

„Ook ik was slachtoffer geworden van een bedriegelijke mailing en heb zonder goed te kijken een contract getekend voor 3 jaar a € 750.- per jaar. Via google ben ik bij Loschelder Leisenberg terecht gekomen. Nog dezelfde middag werd er gereageerd en is er een schrijven naar de oplichters uitgegaan. Binnen 1 week had ik reactie terug dat de oplichters het contract vernietigden, mijn data is verwijdert uit het register en dat ik niet meer benaderd zal worden. Dat zijn nog eens goede advocaten. Pluim voor de werkwijze van dit bedrijf!“

„Na misleidende mail, je hebt idee dat data ontbreekt bij een overheidsinstantie het meegestuurde formulier ingevuld. Nadat de „bedenkingstermijn“ vervallen is kreeg ik een factuur en blijkt dat ik 3 jaar vastzit aan deze overeenkomst. Op het formulier staan zgn. “ kleine lettertjes“. Via LoschelderLeisenberg Rechtsanwälte, München, de heer Daniel Loschelder ben ik daarna enorm geholpen om van deze structuur af te komen. Na korte tijd heb via de heer Loschelder van EBN de bevestiging ontvangen dat het contract is ontbonden en ik geen verplichtingen meer heb jegens EBN. Perfect geregeld heer Loschelder, dank“

„Ook ik was het slachtoffer van de misleidende post en zat ongemerkt aan een 3 jarig contract vast. Door google kwam ik bij Daniel Loscheider terecht. met één mail en toezending van de stukken heeft hij snel resultaat geboekt en is de overeenkomst ontbonden.
Uitstekend correct geregeld.“

Unsere Schwerpunkte

Informieren Sie sich gerne über unsere Tätigkeiten im Markenrecht, Wettbewerbsrecht und IT-Recht. Unser Beratungsspektrum finden Sie auf den folgenden Seiten.

Aktuelles

Neuste Beiträge